En av de mest tradisjonelle rollene eller fagene i byggebransjen er tømrer. Det trengs snekkere eller treentreprenører til nesten alle byggeprosjekter, så hvis du lurer på hvilke verktøy som kreves for å utføre arbeidet ditt, har vi listen.

Denne listen viser deg ikke bare verktøyene du trenger, men gir også en kort beskrivelse av disse verktøyene som snekkere bruker daglig. Som med alle fag, kan snekkere kreve mange verktøy for å utføre arbeidet sitt, men denne listen oppsummerer de viktigste eller mest brukte verktøyene i et byggeprosjekt .

håndsag

1. Håndsag

Det uerstattelige alltid pålitelige verktøyet som tilbyr mange variasjoner, men som alle tjener et felles formål. Håndsagen er den som foretrekkes av tradisjonelle snekkere, da de kan kontrollere kuttet samtidig som de produserer en flott finish. Fordi dette verktøyet har mange varianter, er håndsagen alltid et nyttig verktøy å ha med seg. Det er blant annet tradisjonell sag, baufil, kappsag og riftsag. Håndsager er ikke en erstatning for motorsager, men siden den er den mest forenklede, er den nyttig, ikke valgfri, å ha. Hvis du kan, er det en god idé å ha en motorsag, og en trådløs sag er enda bedre.

vater

2. Vater

Også tilgjengelig i smarttelefonen din, vater er avgjørende for å oppnå den perfekte flate overflaten eller produktet. Noen snekkere foretrekker å ha lengre vater, men alt avhenger av type trebearbeidingsjobb. Hvis du jobber med pigger, vil vi oppfordre deg til å bruke lengre vater for et penere produkt. Et kort vater kan villede deg hvis du ikke er kjent med toleranser og avvik ved bruk av kort vater.

målebånd

3. Målebånd

Alltid hendig og nyttig, alle snekkere bruker et målebånd selv til det minste arbeidet. Dette er avgjørende for å ha de riktige dimensjonene til arbeidet ditt. Blant målebåndene, sørg for å bruke den mest passende med riktig presisjon på den. Det er flere alternativer, inkludert elektroniske typer, som kan hjelpe deg med å måle trebitene dine. Sørg for å ha en med mulighet for meter og fot, fordi noen ganger brukes begge systemene i planene, og på jobben.

klo-hammer

4. Klo hammer

Et annet viktig og viktig verktøy for snekkere er klohammeren. Vi anbefaler en hammer 20 oz med stålhåndtak, da den gir riktig drivkraft og godt grep mens du bruker den. Når du bruker stålhåndtakshammere, sørg for at de har gummiert grep for bedre kontroll og forbedret grepsytelse. Trehåndtak er OK hvis du kjører mye spiker, men vil gjøre hånden svett med mindre du har på deg vernehansker.
Sleggen er en annen type «hammer» som kan passe inn i denne kategorien . Husk å bruke en slegge som er kraftig nok, men likevel lett til å fullføre arbeidet ditt for å unngå å bli for sliten av vekten av den.

meisel

5. Meisel

En god meisel laget av legert stål er nødvendig for å fullføre rene kutt. Meisler er tilgjengelige i forskjellige størrelser fra 1/4 tomme til 2 tommer lange. Meisler brukes av snekkere og trearbeidere til å hugge ut trevirke til dørhengsler og andre fine trebearbeidingsjobber. Det er også hjørnemeisler som fungerer som en hullstans, og fjerner en del av tre med ett hammerslag. Husk å holde kantene skarpe og oljet slik at meiselen holder lenger. Trehåndtak anbefales, dekket med metall, slik at de tåler konstant hamring og kan vare lenger. Meisler er flotte for å plassere nysgjerrige dekkbord før de festes til rammekonstruksjonen.

arbeidsbenk

6. Arbeidsbenk

En saghest eller arbeidsbenk er et veldig praktisk og nyttig verktøy. En saghest er en snekkers beste venn, og hjelper deg med å hvile trestykket mens du kan jobbe eller kutte andre deler av det. Lette og bærbare saghester brukes svært ofte i snekring under innramming eller dørinstallasjon , slik at du kan lage nøyaktige kutt selv når du jobber helt alene. De mest sofistikerte modellene er utstyrt med klemmer og justerbare overflater slik at du kan flytte den rundt og passe til nesten alle typer tre.

7. Spikerpistol

Hvis du jobber med tre, trenger du definitivt en spikerpistol. En spikerpistol lar deg slå spiker raskere og veldig effektivt. Selv om denne listen stort sett inneholder varer som ikke er elektriske eller batteridrevne, er pistolen et av de beste verktøyene som vil spare tid og penger under snekkerprosessen. Det finnes flere modeller med forskjellig kraft, så sørg for å velge den som passer deg best.

hurtigklemmer

8. Hurtigklemmer

Klemmer er svært nyttige i snekkerindustrien. De brukes til å feste og gripe stykker av tre og trelast slik at hendene dine kan være frie til å sage, kutte eller utføre andre trebearbeidingsoppgaver mer effektivt. De er tilgjengelige i mange størrelser, design, modeller og stiler slik at du kan feste dem til de forskjellige arbeidsflatene. Klemmer, spesielt hurtigklemmer, er svært nyttige når du lager 45- og 90-graders kutt.

blyant

9. Blyant

En snekker trenger alltid en blyant for å markere hvor neste kutt skal være. Det finnes mekaniske snekkerblyanter som aldri trenger å slipes igjen. Denne typen blyant ser ut som en verktøykniv for å lage en skarp tydelig linje. Det er litt dyrt, men du vil elske det, og det vil være lettere å bære og bruke. Blyanter eller i noen tilfeller krittstreker er alltid nyttige, billige og vil hjelpe deg når du legger ut innramming eller klipper.

snekkervinkel

10. Snekkervinkel

En snekkervinkel er fortsatt et av de verktøyene som uansett hvor avansert teknologien vår er, vil vi fortsatt trenge vinkelenfor å gjøre noen kutt. Den foretrukne størrelsen er 6-tommers modellen, enkel å bære og bruke. Den er flott når den brukes med en bordsag og kan til og med hjelpe med noen vinkler også. Når du kjøper en, sørg for å velge en metall, da plast kan miste formen og kan påvirke målene dine.

Trenger du mer kraft?

Listen kan fortsette og fortsette fordi alle snekkere vil trenge et sett med sirkelsager, kverner, bor, blokkplan, spikerstansesett, trimming eller verktøykniv, og så videre. Det er alltid viktig å ha rett verktøy til rett øyeblikk.